Gebrekkig Product

Wat is Letselschade?
Wat is een gebrekkig product en hoe ontstaat deze letselschade.
Een gebrekkig product is een product dat niet naar behoren of volgens de informatie richtlijnen functioneert.
Het product is hierdoor in gebreke en kan letsel veroorzaken. Echter kan het ontstaan van een gebrekkig product de oorzaak zijn van letselschade. Denk u maar eens aan brandwonden die u kunt oplopen.
Van belang is dat u contact opneemt met een letselschade advocaat.
Het is de letselschade advocaat die namens u kan communiceren met meerdere partijen, het gene waar u mogelijk moeite mee heeft. Ook Letsel en schade door producten kunnen grote gevolgen hebben voor uw huidig en toekomstig functioneren en ook voor uw persoonlijke mogelijkheden. Een letselschade advocaat kan u behulpzaam zijn uw recht te behalen en dit te verwezenlijken in een aanzienlijk claim.

 

Deskundige Juridische Begeleiding voor Slachtoffers van Ongevallen.
Als iemand gewond raakt door een ongeval, kunnen de gevolgen voor uw gezondheid en financiën u in een zeer moeilijke situatie brengen. U heeft echter dikwijls recht op een compensatie van de partij die de oorzaak hiervan zijn.
Letselschade Advocaten (LSA) helpen slachtoffers van ongevallen en andere schadelijke gebeurtenissen in het nastreven van schadevergoedingen.

 

Ontstaan van letsel door gebrekkig product.
Wanneer u een product in de winkel koopt gaat u ervan uit dat het een deugdelijk product is. Het product dient te functioneren en in een goede staat te zijn en te blijven. Echter kan het zijn dat door de productie er producten zijn ontstaan die naar deugdelijk zijn. Veelal vallen deze producten onder de garantievoorwaarden.
Het is natuurlijk mogelijk dat er door de fabricage of door omstandigheden een defect ontstaat aan het product. Ook als het buiten de garantie en voorwaarden valt. Denk eens aan een kruik die heet water gaat lekken. Of een toestel dat opeens brand veroorzaakt. Het is mogelijk dat u hierdoor schade en letsel oploopt.
Enkele voorbeelden van letsel ontstaan door gebrekkige producten:

  • Lekkende borstimplantaten.
  • Een elektrische deken die in brand vliegt.
  • Glas, hout of metaalsplinters in voedsel.
  • Een niet functionerende rem in een nieuwe auto.
  • Een valpartij door een ondeugdelijke ladder.
  • Het optreden van nadelige bijwerkingen na medicijngebruik.

<

 

Aansprakelijkheid.
Het is van belang bij de vaststelling van de aansprakelijkheid, om te bezien hoe de wijze was waarop het product werd gepresenteerd, en in hoeverre de verpakking waarschuwde tegen eventuele gevaren. De fabrikant of producent is verplicht duidelijk aan te geven waarvoor een product wel of niet bedoeld is, zodat hierover geen misvatting of onduidelijkheid kan ontstaan. Echter de bewijslast ligt bij het slachtoffer van het gebrekkig product: de benadeelde of slachtoffer zal bewijs moeten leveren van het bestaan van de schade, dus deze zal het gebrek van het product en het causaal verband tussen schade en gebrek moeten kunnen aantonen. De nalatigheid van de leverancier en/of producent hoeft echter niet door het slachtoffer aan te worden getoond.

Om in aanmerking te komen van een letselschade claim dient u echter te voldoen aan voorwaarden. In het geval van productaansprakelijkheid geldt er een verjaringstermijn van drie jaar. De producent/leverancier/importeur van het gebrekkig product zal dus binnen drie jaar nadat een slachtoffer bekend is geworden met de schade, het gebrek en de identiteit van de producent aansprakelijk moeten worden gesteld. Gebeurt dit niet dan vervallen dus de eventuele rechten van een slachtoffer.
Wanneer u het slachtoffer bent van een gebrekkig product is het van groot belang het product te bewaren, veilig te stellen en uitgebreid vast te leggen welke omstandigheden aan de order waren op het moment dat de schade ontstond. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan foto’s van de situatie, getuigenverklaringen en een medisch onderzoek.

 

Hoogte van Smartengelden.

De verzekeraar van de veroorzaker van uw letselschade, in deze de wederpartij genoemd, zal vaak niet automatisch contact met u opnemen om de hoogte van het smartengeld te bespreken.
Immers is het beduidend in het voordeel van de wederpartij als deze u geen smartengeld hoeft uit te keren.
Een groot nadeel kan zijn als uzelf toekomstig grote kosten, b.v. ziektekosten, kunt ontvangen en deze niet kunt weerleggen aan de betrokkene partijen van de wederpartij.

Bovendien kan de wederpartij u een laag schikkingsvoorstel aanbieden.
Echter enige mogelijke toekomstige problematieken die u kunt ondervinden, b.v. inkomensverlies, blijvend lichamelijk en/of geestelijk letsel zijn hierin niet altijd goed onderbouwd en geclaimd.

Ook omwille hiervan is het altijd zeer raadzaam om advies en professionele begeleiding te ontvangen van een letselschadeadvocaat.
De letselschade advocaat kan een beter advies en hoogte laten bepalen van uw claim en smartengeld.

U kunt smartengeld zien als een tegemoetkoming voor de geleden schade. Echter bij het vaststellen en beoordelen van de hoogte van het smartengeld spelen meerdere factoren een beduidende rol.

Denk eens aan:

  • leeftijd van het slachtoffer
  • kans op blijvend letsel
  • duur van het genezingsproces
  • toekomstige kosten, bv ziektekosten, medicatie

Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan om deze en andere vragen te beantwoorden en kan hierin de juiste partij zijn inzake het indienen van uw claim.